Soep van geredde groenten?
Ontdek hier waarom voedselverspilling tegengaan o zo belangrijk is!
Hoe helpt Solomon voedselverspilling tegengaan?
Sourcing van de ‘juiste’ groenten
Door samen te werken met verschillende boeren, veilingen en voedingsverwerkers kunnen we groenten te pakken krijgen die wegens esthetische redenen niet op de regulier markt geraken en dus nooit geconsumeerd zouden worden. Ze zouden belanden in de vergister, verbrandingsoven, ingewerkt worden in het veld of gewoon ongeoogst achterblijven op het veld. Aangezien er niets mis is met deze groenten zijn ze perfect geschikt voor gezonde en lekkere soepen van te maken.
Op deze manier kunnen de groenten toch nog hun doel bereiken en dat is namelijk om gegeten te worden door jullie!
Verwerking tot lang houdbare soepen
Doordat er vaak pieken zijn van overschotten is het belangrijk deze pieken te kunnen opvangen. Bij een grote overschot aan komkommers maken we hier lekkere soepen van die gespreid over de komende maanden kunnen geconsumeerd worden door jullie zodat er niet twee weken aan een stuk enkel komkommersoep gegeten hoeft te worden om deze te redden. De gesteriliseerde soepen verliezen nauwelijks aan voedingswaarden aangezien vezels en mineralen zeer bestand zijn tegen hitte en de vitaminen tijdens het kookproces van soep sowieso deels verloren gaan.
Het is dus de ideale manier om soepen te gaan bewaren en ze hoeven ook nog eens niet in de koelkast, dubbel winst!
HOW IT WORKS
Vul je contactgegevens in, en dan kunnen we samen kijken naar wat best past bij jouw bedrijf!
I believe that in a world of modern maladies caused by work and lifestyle, food is often the best medicine. Creating a moment of rest and time for social connections can help improve the overall health of your employees. What if we could create a healthier and happier world just by having soups together?